IKEA met een commercial over gerecycled plastic

IKEA commercial laat de wonderbaarlijke reis zien van plastic flessen die gordijnen worden

IKEA commercial laat de wonder- baarlijke reis zien van plastic flessen die gordijnen worden

In China verkoopt IKEA luchtzuiverende gordijnen gemaakt van gerecycled plastic. Een mooi, duurzaam product met een unique selling point waar je als reclamemaker wat mee kunt. “Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt met al die plastic flessen die we dagelijks gebruiken? Kunnen ze geluk brengen? Kunnen ze een tweede doel vinden?” Met deze vragen creëerde Wieden + Kennedy Shanghai de commercial ‘Bottles’, een film over de reis van één eenzame plastic fles van afval naar prachtige gordijnen die goed zijn voor jou, je huis en de planeet. Het mooie aan het verhaal is dat het eindigt bij het gezin dat weer een plastic flesje in de afvalbak doet. Het circulaire product wordt dus vertelt in een circulaire commercial.

In Azië is duurzaamheid nog niet een druk besproken topic, dus het is goed dat IKEA hierin een bijdrage levert door duidelijk te laten zien hoe belangrijk recyclen is, hoe gemakkelijk recyclen is en wat het kan opbrengen.

Wil jij ook een campagne rond de usp’s van jouw product? Of ben je op zoek naar wat jouw product of merk écht uniek maakt? Bij Qiss helpen we graag! Interesse? Je bereikt ons op 020 – 589 29 29 of info@qiss.nl.

Nieuws dat jou inspireert

Wat ons raakt, raakt jou vast ook. Dus heb je nog even? Lees dan onderstaande nieuwsberichten over merken, marketingcommunicatie, actiecampagnes en meer.

Meer nieuws