AEG Dealershow

Contact in tijden van corona

AEG organiseert ieder jaar een dealershow om te laten zien welke producten eraan komen. Normaal gesproken vindt dit event bij AEG plaats en komen alle dealers op bezoek. Maar door corona is de situatie niet normaal… Wij hebben een manier gevonden om dit belangrijke event toch door te laten gaan. We brachten de dealershow naar de klanten toe – met de AEG Dealershow 2021 Virtual Tour.


Loop virtueel door AEG’s nieuwe showroom

Wij hebben de showroom van AEG gescand en digitaal gemaakt met de Matterport techniek. Hierdoor konden dealers er virtueel doorheen lopen, zoals je met streetview van Google Maps door straten loopt. Daarbij hebben we ‘touchpoints’ gecreëerd van productcategorieën. Klik je op een touchpoint, dan zie je direct filmpjes, plaatjes en andere informatie. Hierdoor konden de bezoekers alle informatie in hun eigen tempo tot zich nemen.


Tourkit voor persoonlijk contact

De virtuele dealershow was online te bekijken, maar we hebben ook een alternatief gevonden voor het gemis aan persoonlijk contact. De 20 accountmanagers konden hun klanten virtueel en fysiek bezoeken met een ‘tourkit’ om ze online door de showroom te begeleiden.


De extra voordelen van een virtuele tour

In deze onzekere tijden bleek een virtuele tour de beste oplossing. Zelfs voor de toekomst! AEG heeft nu een extra tool om de dealers te inspireren en kan de virtuele tour ook volgend jaar organiseren. Misschien wel naast de normale dealershow? Bovendien kunnen dealers nu altijd even terug gaan, iets wat bij de normale dealershow niet kon. We hebben de dealers dan ook een bedankmail gestuurd met een herinnering dat ze altijd weer een kijkje kunnen nemen wanneer het ze uitkomt.

Benieuwd naar jouw (virtuele) kansen?

Neem contact op met Mark, onze bureaumanager, en ontdek je mogelijkheden! 020 5892929 of stuur een e-mail naar mark@qiss.nl.

Neem contact op